600 g vepřové plece, česnek , 3 cibule , pepř
,sůl, ocet, 500 g kysaného zelí ,olej ,brambor, kmín
Vepřovou plec nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, smícháme s
plátky česneku a kmínem a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. Do pekáčku
dáme nakrájenou cibuli a připravené maso. Zprudka opečeme v pekáčku, zalijeme
šálkem vody a dáme do trouby péct. Pečeme asi hodinu do změknutí, za občasného
podlévání výpekem.
Kysané zelí slijeme a rozkrájíme. Na pánvi orestujeme cibuli a necháme
zesklovatět, poté přidáme zelí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném
struhadle, zahustíme zelí a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme ocet a sůl
podle chuti. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat