1 kg brambor, vejce ,15 dkg
hrubé mouky, 10 dkg krupice ,15 dkg vepřových škvarků kysané zelí ,1 dl oleje, česnek
,sůl
Brambory uvaříme ve slupce, za tepla oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme,
přidáme vejce (část necháme na potření a spojení okrajů pirohů), krupici, mouku
a sůl a zpracujeme v těsto. Asi třetinu škvarků nasekáme a s rozetřeným
česnekem vmícháme do těsta. To rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj
rádýlkem či nožem čtverce. Na dílky klademe zbytek škvarků, okraje potíráme
syrovým vejcem a klademe do trojúhelníků. Okraje dobře přitlačíme a pirohy
smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se salátem z kysaného zelí.
Žádné komentáře:
Okomentovat