26. dubna 2012

Slezské pirohy

1 kg brambor, vejce ,15 dkg hrubé mouky, 10 dkg krupice ,15 dkg vepřových škvarků kysané zelí ,1 dl oleje, česnek ,sůl

Brambory uvaříme ve slupce, za tepla oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme, přidáme vejce (část necháme na potření a spojení okrajů pirohů), krupici, mouku a sůl a zpracujeme v těsto. Asi třetinu škvarků nasekáme a s rozetřeným česnekem vmícháme do těsta. To rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj rádýlkem či nožem čtverce. Na dílky klademe zbytek škvarků, okraje potíráme syrovým vejcem a klademe do trojúhelníků. Okraje dobře přitlačíme a pirohy smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se salátem z kysaného zelí.

Žádné komentáře:

Okomentovat