25. dubna 2012

Vařený hovězí jazyk se sardelovou omáčkou


1500 g hovězího jazyka, 250 g kořenové zeleniny, 80 g cibule ,20 g soli 2 ks bobkového listu
na omáčku : 10 ks sardelí, 40 g másla ,60 g tuku ,20 g cibule, 80 g hladké mouky ,1 l vývaru ,šťáva z 0,5 citronu ,125 ml 33% smetany 

Umytý hovězí jazyk vložíme do vařící vody, přidáme sůl a při mírném varu necháme dojít doměkka. Půl hodiny před dovařením přidáme očištěnou zeleninu v celku, cibuli a bobkový list. Uvařený jazyk ponoříme na chvíli do studené vody a pak z něj odstraníme kůži. Nakrájíme na plátky. Sardele prolisujeme a polovinu promícháme s máslem. Rozpálíme tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zbytek prolisovaných sardelí, necháme zpěnit, zaprášíme moukou, a orestujeme. Podlijeme vývarem, 20 minut povaříme a procedíme. Do hotové omáčky přidáme smetanu, citronovou šťávu a sardelové máslo.


Žádné komentáře:

Okomentovat