7. srpna 2016

Zapražená polévka se svítkem

5 hrnků vody., mrkev., petržel., celer., kmín., sůl., 3 PL tuku., 4 PL hladké mouky., petrželka
Svítek: ½ hrnku mléka., vejce., sůl., polohrubá mouka podle potřeby., tuk na pečení
Nakrájenou zeleninu zalijeme 2 hrnky vody, přidáme sůl, kmín a vaříme. Z tuku a mouky umícháme růžovou jíšku. Zalijeme ji 3 hrnky vody, dobře rozmícháme a vaříme asi 15 minut. Přidáme vývar se zeleninou a ještě krátce povaříme. Do talířů rozdělíme nakrájený svítek, zalijeme polévkou a posypeme nasekanou petrželkou.
Příprava svítku. V osoleném mléce rozšleháme vejce a postupně přidáváme za stálého míchání mouku. Na pánev s rozehřátým tukem nalijeme lžící čtyři lívanečky a opečeme je po obou stranách dorůžova. Svítek nakrájíme na nudličky.

Žádné komentáře:

Okomentovat