Pro 4 osoby: 750 g lesních plodů, 700 ml višňové šťávy, 2 lžíce solamylu, 250 ml mléka, 50 g krupice, lžičku citronové kůry, 2 lžíce cukru, špetku soli, 2 lžíce sekaných pistácii, několik lístků máty na ozdobení
Ovoce přebereme a omyjeme. Pokud použijeme mražené, necháme ho rozmrazit. Smícháme 4 lžíce šťávy se solamylem. Zbytek šťávy uvedeme do varu, přidáme solamyl a krátce povaříme. Nakonec vsypeme ovoce a polévku necháme v chladu odležet. Do vroucího mléka přidáme krupici, nastrouhanou citronovou kůru a cukr. Vaříme 3 minuty. Z krupicové kaše pomocí 2 lžiček vytvoříme noky, které necháme v osolené vařící vodě 6 minut zatáhnout. Scedíme je a dáme vychladit. Studené krupicové noky vložíme do polévky. Posypeme sekanými pistáciemi a ozdobíme lístky máty.
Příprava 25 minut, 1 porce 340 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat