Pro 4-6 osob: 500 g hovězí kližky, 2 morkové kosti, svazek polévkové zeleniny, cibule, svazek tymiánu, 2 bobkové listy, lžíce zrnek černého pepře, sůl, 4 rajčata, pórek, 5 cm křenového kořene, svazek kerblíku
Maso a kosti omyjeme. Očištěnou zeleninu omyjeme a nakrájíme na kostičky. Rozpůlíme oloupanou cibuli a řezné plochy opečeme dohněda. Vše přivedeme k varu ve 2 l vody. Přidáme bylinky, pepř a ½ lžičky soli. Sbíráme pěnu a vaříme na mírném ohni zhruba 2 hodiny. Rajčata oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme semen a nakrájíme na jemná kolečka. Křen oloupeme a nakrájíme na tenounké plátky. Vývar scedíme zbavíme tuku. Znovu přivedeme k varu. Přidáme pórek, rajčata a křen. Vaříme 10 minut. Osolíme, opepříme. Rozdělíme na talíře a posypeme kerblíkem.
Příprava a vaření cca 2 ½ hodiny, na osobu 150 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat