Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
11. srpna 2016
Omáčka ze sherry se smrží
15 g sušených smržů namočíme podle návodu na obalu.V kastrolu rozpustíme 20 g másla a na něm zesklovatíme posekanou šalotku.Přidáme smrže a krátce osmahneme.Osolíme a podlijeme 100 ml sherry. Přidáme dále 100 ml zředěné vypečené šťávy z masa a 400 ml slepičího vývaru z kostky a povaříme asi 10 minut.Smrže vyjmeme děrovanou sběračkou a přikryté je odložíme stranou.Omáčku svaříme na čtvrtinu a dolijeme 500 g zakysané smetany.15 až 20 minut ji povaříme na mírném ohni.Poté osolíme, opepříme, protřeme sítem a rozmixujeme dohladka. Nakonec znovu vmícháme smrže.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat