7. srpna 2016

Krémová polévka z tykve a krevet

Pro 4 osoby: 400 g dužiny z tykve, cibule, 2 lžíce oleje, 700 ml čirého vývaru (z kostky), 125 ml smetany, sůl, pepř, cukr, malá feferonka, 150 g syrových vyloupaných krevet, pažitka na ozdobu
Tykvovou dužinu nahrubo nakrájíme. Cibuli nadrobno posekáme. Obojí osmahneme na lžící oleje. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut doměkka. Polévku rozmixujeme a přecedíme. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Polévku podle chuti osolíme, opepříme a přisladíme. Feferonku omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, podélně rozpůlíme, vyřízneme semeník a lusk nadrobno rozkrájíme. Krevety opékáme na lžící rozehřátého oleje 3 minuty. Přidáme feferonku. Krevety rozdělíme do 4 hlubokých talířů. Zalijeme tykvovou krémovou polévkou a podáváme ozdobení pažitkou.
Příprava 50 minut, na osobu 170 kcal, 9 g bílkovin, 11 g tuků, 9 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat