7. srpna 2016

Červená fazolová polévka

300 g bílých fazolek, 250 g prorostlé slaniny, cibule, sůl, pepř, ½ lžičky sladké papriky, masox, cukr, konzerva rajčatového protlaku, svazek polévkové zeleniny, 4 párky, petrželka
Fazolky přes noc namočíme ve dvou litrech vody a pak je spolu se slaninou 1 hodinu vaříme. Přidáme nakrájenou cibuli, sůl, pepř, trochu papriky, masox, cukr, rajčatový protlak a očištěnou jemně nakrájenou polévkovou zeleninu. Necháme 10-20 minut mírně vařit. Pak vložíme párky a vše vaříme ještě dalších 20 minut. Vyjmeme slaninu, nakrájíme na kousky a vložíme zpět do polévky, kterou ještě jednou okořeníme pepřem a sladkou paprikou. Pak nakrájíme petrželku, vsypeme do polévky a podáváme. 
Pro 4 osoby: 154 g bílkovin, 243 g tuků, 219 g glycidu, na osobu 976 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat