1 kg línů, sůl, mletý pepř, nové koření,
muškátový oříšek, citrón, 30 g másla, 20 g cibule, lžička sardelové pasty,
petrželka, vejce, žloutek, strouhanka, olej
Líny opepříme, poprášíme nastrouhaným
muškátovým oříškem, tlučeným novým kořením, zakapeme citrónovou šťávou a dvě
hodiny v chladnu marinujeme. Pak osušíme utěrkou, obalíme v mouce, v
připraveném těstíčku a nakonec ve strouhance a na oleji po obou stranách
usmažíme. Podáváme s bramborovou kaší. Těstíčko : na pánvi zpěníme 30 g másla
se strouhanou cibulí, přidáme sardelovou pastu, pokrájenou petrželku a necháme
vychladnout. Pak přidáme celé vejce a jeden žloutek a dobře ušleháme.
Žádné komentáře:
Okomentovat