15. října 2010

Zapečený mořský vlk

600 g filetů mořského vlka (2 na porci), nahradit můžeme pstruhem, lososem, candátem, pražmou královskou (dorada), sůl, pepř, olivový olej extra vergine na opečení
zelenina : 200 g červené a žluté papriky, 200 g cukety, 80 g oliv zelených a černých s peckou, 40 g kapar, 200 g minitomatů, 80 g mladých fazolových či hráškových lusků (mohou být i mražené), limetka – kůra, sůl, pepř, olivový olej extra virgine
žloutková pěna :100 ml bílého vína, 3 vaječné žloutky, limetka - šťáva , 3 snítky bazalky, 20 g strouhaného parmazánu, sůl, pepř
ozdoba : 2 svazky rukoly, olivový olej classico na smažení

Filety ryby očistíme a kůži několikrát nakrojíme, osolíme, opepříme a pečeme na pánvi pouze kůží dolů.Zeleninu očistíme, nakrájíme na různé tvary a prudce orestujeme. Přidáme jemně strouhanou kůru z limetky, olivy a kapary. Zeleninu solíme a pepříme až na konec. Rukolu zprudka osmažíme v oleji a přendáme ji na ubrousek okapat, použijeme ji na ozdobení.V misce smícháme víno, žloutky, šťávu z limetky, jemně pokrájenou bazalku, sůl, pepř a rozšleháme. Misku vložíme nad vodní lázeň a vyšleháme hustou pěnu, do které nakonec přidáme parmazán.Na plech vyskládáme jednotlivé porce ryby a zeleniny, přelijeme pěnou. Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme maximálně 5 minut při 250°C.Na talíři zdobíme smaženou rukolou.

Žádné komentáře:

Okomentovat