11. října 2010

Prsíčka mladých kuřat se sýrovou omáčkou

kuřecí prsíčka 1500 g, olej stolní 200 g, sůl 30 g, bešamel 300 g, sýr eidamský 300 g, víno bílé 20 g, smetana 200 g
Na porci podáváme dvě prsíčka. masíčko lehce pouze dlaní naklepeme a pak pozvolna opékáme po obou stranách. Lehce zastříkneme vínem a podusíme. Maso vyjmeme a na stejné pánvičce si připravýme sýrovou omáčku.
Základní bešamelovou omáčku připravíme tak že výpek po prsíčkách zaprášíme moukou, zalijeme zbylím vínem a smetanou . Necháme na ohni tak dlouho až se uvolní ode dna pár bublinek přidáme nastrouhaný sýr, který necháme rozpustit a můžeme podávat Na talíři jeden plátek masa podlijeme a druhý prělijeme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat