11. října 2010

Piškotový dort nepečený

želatina 4, tuk 250 g, cukr krupice, vejce 3 ks, tvaroh 2 ks, mléko 50 ml, ovoce, dětská přesnídávka,  piškoty
V 50 ml vody necháme nboptnat 4 lžičky želatiny. V míxéru třeme tuk, cukr, žloutky, tvarohy a horké mléko. Rozpustíme na ohni želatinu / pozor- nesmí se vařit/. 8 lžiček želatinové hmoty přidáme ke krému, který se může stále míchat, aby byl jemný. Do klasické otevírací dortové formy vložíme na dno piškoty, polovinu krému, ovoce dle sezóny i kompotované. Přikryjeme další polovinou krému, ovoce / doporučuji druhou vrstvu banány/.Navrch nalijeme směs z dětské přesnídávky/jahodové/,svařené s100 ml vody a zbytkem želatiny/dodáme až po varu/. Hotový dort vložíme asi na 3 hodiny do lednice.

Žádné komentáře:

Okomentovat