15. října 2010

Grilovaná jablka s tvarohem

2 velká jablka, 40 g másla, 2 KL mleté skořice, citrónová kůra z ½ citronu, citrónová šťáva z ½ citronu, 200 g měkkého tvarohu, 40 g moučkového cukru, 50 g rozinek, 4 KL medu
Tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou. Jablka rozpůlíme napříč (jako na Vánoce, když z jaderníku chceme vytvořit hvězdičku), odstraníme jádřince a položíme na gril (nejprve rozkrojenou stranou, pak stranou se slupkou), po opečení vložíme do důlku kousek másla a posypeme skořicí . Jakmile se máslo rozpustí, sejmeme z grilu a na talířku plníme jablka tvarohem, pokapeme medem, zdobit můžeme mátou nebo meduňkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat