15. října 2010

Gazpacho

5 plátků veky, 15 ml červeného vinného octa, 4 stroužky česneku, 1,5 salátové okurky, menší cibule, 1 zelenou papriku, konzerva loupaných krájených rajčat, 100 ml olivového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř
vložka do polévky : 0,5 salátové okurky, zelená paprika, 8 plátků veky bez kůrky, olivový olej
Neloupanou salátovou okurku, cibuli a česnek nakrájíme najemno, vložíme do mísy, přidáme drcená rajčata a olej. Směs osolíme, opepříme, rozmixujeme a dochutíme octem. Polévku zakryjeme a chladíme alespoň 2 hodiny.Na vložku do polévky podélně rozpůlíme zbývající okurku a semena odstraníme lžící. Okurku a papriku nakrájíme na kostičky. Plátky veky nakrájíme také na kostičky a opečeme je na olivovém oleji. Polévku rozdělíme na dobře vychlazené talíře. Vložku podáváme odděleně, aby si ji mohl nabrat každý podle chuti. Tip: Polévku můžeme podávat s 2 nebo 3 kostkami ledu. Pro barevnou pestrost můžeme jako vložku přidat také červenou papriku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat