15. října 2010

Marinovaná krkovice v medu a pivu

800 g krkovice vcelku, 100 ml medu, 100 ml piva, 5 lžic plnotučné hořčice, 8 stroužků česneku, 30 ml oleje, hrst majoránky, lžička drceného kmínu, lžička mletého zázvoru, lžíce červené mleté papriky, sůl, pepř
Česnek nasekáme najemno a smícháme spolu se všemi výše uvedenými ingrediencemi, vetřeme do krkovice, zbytek marinády přelijeme přes krkovici a necháme přes noc proležet. Druhý den zprudka opečeme kus krkovice ze všech stran, potom pozvolna dopékáme na grilu pod poklicí cca 1 hodinu, při grilování otáčíme. Pro urychlení proležení i propečení můžeme krkovici předem nakrájet na plátky, marinovat a grilovat již jednotlivé porce.

Žádné komentáře:

Okomentovat