11. října 2010

Marinovaná křidélka

kuřecí křidélka 70 dkg, sójová omáčka 3 lžíce, víno přírodní 3 lžíce, cukr 2 lžíce, zázvor, česnek 2 stroužek, cibulka zelená 6 ks, pórek,  solamyl 4 lžice, voda 1,5 dcl, bujón drůbeží  
V hlubší misce smícháme sojovou omáčku, víno, cukr, zázvor, česnek, pokrájenou cibulku a očištěná křidélka.Necháme asi 1 hod. v chladnu a občas směs promícháme (uležet můžeme nechat i přes noc).Zatím v rozpáleném oleji na pánvi osmahneme pórek, krátce podusíme a vyndáme z pánve. Z mísy vyjmeme okapaná křidélka a cibulku, dáme do pánve a ze všech stran opečeme dočervena. Pak plamen zmírníme a maso dusíme do změknutí. Mezitím ve zbylé marinádě rozmícháme solamyl s vodou, zálivku přilijeme ke křidélkům a zesílíme plamen. Nakonec vsypeme pórek a mícháme,až pokrm získá zlatohnědou barvu a omáčka zhoustne.

Žádné komentáře:

Okomentovat