15. října 2010

Hroznové víno s vinnou pěnou

600 g modrých hroznů, 2 citróny, 8 žloutků, 100 g cukru krystal, 160 ml Martinni Bianco, meduňka nebo máta na ozdobení
Hrozny omyjeme a necháme okapat, podélně je rozpůlíme, odstraníme zrníčka a rozdělíme je do misek. Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Citrony dobře omyjeme, budeme používat jejich šťávu i kůru.Žloutky, cukr, dezertní víno, citrónovou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů promícháme v nádobě, nejlépe v nerezové míse, kterou vložíme do vodní lázně (hrnec s horkou vodou; voda se však nesmí vařit!). Tuto směs šleháme nad vodní lázní tak dlouho, až je hmota hustá a nadýchaná, cca 5 minut. Pěnou přeléváme hrozny, zdobíme mátou nebo meduňkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat