15. října 2010

Sýrové měšce

200 g listového těsta, 120 g sýru feta (typ balkánského sýru), svazek bazalky, vajíčko, 20 g sezamového semínka, pepř
Bazalku nasekáme a zamícháme ji společně s pepřem do nastrouhaného sýru feta. Listové těsto rozválíme na cca 3 mm tenký plát, který nakrájíme na čtverečky o hraně 10 cm, okraje každého čtverečku potřeme rozmíchaným vajíčkem (aby se nám těsto k sobě dobře přilepilo při tvarování měšců). Sýrovou směsí plníme listové čtverečky, ze kterých tvoříme měšce. Hotové měšce potřeme vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova. Měšce podáváme k polévce jako pečivo nebo je vkládáme těsně před podáváním přímo do polévky (chutnají dobře i k vínu).

Žádné komentáře:

Okomentovat