15. října 2010

Dědovy utopence

8 špekáčků, 4 velkých cibulí, 4 lžíce plnotučné hořčice, 8 lžic cukru, lžíce soli, 80 ml octa, 240 ml piva, 4 lístky bobkového listu, 8 kuliček nového koření, 16 kuliček celého pepře, 8 malých chilli papriček, mletý pepř
Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme. Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme prokrojenou část špekáčků.Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku. Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice.Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme.Stáhneme, necháme zchladnout a přidáme ocet. Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme v pokojové teplotě vychladnout,   pak přendáme do lednice, kde si špekáčky ještě minimálně týden odpočinou než budou nachystané ke konzumaci.

Žádné komentáře:

Okomentovat