15. října 2010

Minihamburgery

karbanátky : 800 g mletého hovězího masa, vejce, 4 stroužky česneku,svazek petrželky, sůl, pepř
housky :300 g hladké mouky, 10 g droždí, 70 ml vlažné vody, vejce, 3 lžíce olivového oleje, 2 mladé (jarní) cibulky, 2 lžičky soli, lžička cukru
na ozdobení : 200 g mozarelly, ½ listového salátu, kečup
Z droždí, cukru, trochy vody a lžíce mouky připravíme kvásek a necháme vyběhnout.Do kvásku zamícháme zbytek mouky, vejce, nakrájenou cibuli, olivový olej a sůl.Z hotového těsta vytvarujeme malé houstičky, vkládáme na plech vymazaný olejem.Pečeme v troubě 12 minut při 180°C, necháme zchladnout.Mleté maso smícháme se sekanou petrželkou, česnekem, solí a pepřem, důkladně prohněteme, vytvoříme malé placičky a na oleji opečeme z obou stran, na papírovém ubrousku nechám okapat.Na rozkrojené houstičky vkládáme karbanátek, salát, plátek mozzarelly a kečup, přiklopíme druhou půlkou houstičky

Žádné komentáře:

Okomentovat