12. října 2010

Smažené krevety a kousky zeleniny v hladkém těstíčku

krevety 200 g, treska bílá 200 g, cibule 220 g, lilek 200 g, brambory 220 g, žampiony 210 g, paprika 250 g, olej 500 g, žloutek 2 ks, voda 100 ml, mouka hladká 100 g
omáčka : víno mirin 30 g, sójová omáčka 54 g, zázvor 3 g, stock dashi 100 ml, petrželka nať 10 g
Garnelky oloupeme a vyčistíme.Tresku nakrájíme. Zeleninu očistíme a vše nakrájíme na silné proužky.Žloutky smícháme s ledovou vodou a moukou a chvíli šleháme. Ryby a zeleninu necháme chvíli v těstě proležet a smažíme v horkém oleji.(cca 170 st.C) Po usmažení vše necháme okapat na papíru. Omáčku vyrobíme z teplého dashi a ostatních ingrediencí. Vše dobře promícháme a necháme vychladnout. Při servisu zdobíme sekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat