12. října 2010

Paštika divoká, selská

játra 500 g, vepřové kotlety 300 g, bůček uzený 150 g, rohlík 3 ks, vejce 2 ks, tymián, jalovec, nové koření celé 2 zrnko, bobkový list,  sůl, cibule,  pepř celý 6 zrnka
Játra očistíme a na jemně nakrájené cibulce rychle zavřeme, uvnitř by měla zůstat krvavá. Vyjmeme na talíř a do šťávy nakrajíme rohlíky. Játra rozkrájíme vložíme do mixéru a rozmixujeme. Postupně přidáváme ostatní složky - rohlíky, vejce, koření- semleté nebo rozdrcené a sůl. Do velmi jemně umixované hmoty přidáme na kostičky nakrájené kotlety a uzený bůček. Vzniklou hmotu upravíme do šišky jako sekanou a zabalíme do několika alobalových vrstev /musí dobře těsnit/. V polovyhřáté troubě
pečeme zvolna cca 1 hodinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat