11. října 2010

Rolovaný platýs, estragonová omáčka

platýs 640 g, mrkev 50 g, celer 70 g, citronová šťáva 5 g, sůl 2 g, voda 500 g, ocet 30 g, víno bílé 100 g, zelenina kořenová 100 g, máslo 100 g, mouka hladká 30 g, kečup 15 g, sůl 2 g, pepř bílý 2 g, smetana 200 g, víno bílé 236 g, estragon
Rybu pokapeme citronem, osolíme a necháme odležet. Připravená očištěná filátka rozprostřeme na pracovním stole, pokapeme citronem . Nastrouhanou zeleninu na nudličky (julliene) a naplníme s ní filátka. Naolněná filátka stočíme a stáhneme provázkem. Rybí várku přivedeme do varu a pak vložíme rybu. Necháme 10 min vařit.
Příprava omáčky : Připravíme světlou máslovou jíšku, kterou zalijeme mlékem , přidáme kečup a necháme chvilku povařit. Zjemníme smetanou a dochutíme citronem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat