telecí plec 300 g, maso vepřové 500 g, maso hovězí 600 g, cibule 46 g, veka bílá 100 g, sůl 30 g, česnek 30 g, pepř černý 1 g, majoránka 1 g, vejce 8 ks, strouhanka 200 g, mouka hladká 60 g, mléko 150 g, olej 200 g, muškátový květ 1 g, máslo moučné 50 g, pažitka 40 g, mléko 200 g, vývar telecí 100 g, brambory 2400 g, sůl 10 g
Telecí plec, vepřový výřez a hovězí maso nazrníme na středně hrubém středu. Přidáme veku nakrájenou na drobné kostičky zvlhčenou mlékem. Vše rozmícháme s kořením a pečeme po oboustranách na oleji.Z telecí essence, másla a mouky připravíme hladkou omáčku, kterou zjemníme smetanou a ochutíme sekanou pažitkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat