11. října 2010

Masové medailonky na bylinkách

telecí plec 300 g, maso vepřové 500 g, maso hovězí 600 g, cibule 46 g, veka bílá 100 g, sůl 30 g, česnek 30 g, pepř černý 1 g, majoránka 1 g, vejce 8 ks, strouhanka 200 g, mouka hladká 60 g, mléko 150 g, olej 200 g, muškátový květ 1 g, máslo moučné 50 g, pažitka 40 g, mléko 200 g, vývar telecí 100 g, brambory 2400 g, sůl 10 g
Telecí plec, vepřový výřez a hovězí maso nazrníme na středně hrubém středu. Přidáme veku nakrájenou na drobné kostičky zvlhčenou mlékem. Vše rozmícháme s kořením a pečeme po oboustranách na oleji.Z telecí essence, másla a mouky připravíme hladkou omáčku, kterou zjemníme smetanou a ochutíme sekanou pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat