15. října 2010

Ovocný špíz s povidlovou omáčkou

200 g jablek, 200 g hrušek, 100 g sušených švestek, 100 g sušených meruněk, 80 g másla, lžičky mleté skořice, 50 g sekaných vlašských ořechů, 200 g švestkových povidel, 50 g medu, 100 ml vody, 40 ml rumu tuzemák, citron (použijeme kůru i šťávu), lžička mletého zázvoru, 100 g smetany na šlehání, mletá skořice na posypání
Jablka a hrušky očistíme a nakrájíme na větší kousky, které napícháme na špejle střídavě se sušenými švestkami a meruňkami.V pánvi přepustíme máslo, vložíme na něj špízy a prudce ze všech stran opečeme, stáhneme plamen, přidáme skořici a necháme společně krátce orestovat.V druhé pánvi opražíme vlašské ořechy, přidáme povidla, med a zalijeme vodou, přidáme rum, zázvor, šťávu a kůru z citrónu a vše společně krátce povaříme do krémové konzistence.Špízy podáváme s vyšlehanou šlehačkou a lehce posypeme skořicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat