11. října 2010

Rybí polévka ze Slověnického mlýna

kapr 4 , jikry mlíčí 500 g, voda 4 l, sůl, pepř, celer, mrkev, petržel, tuk 4 lžice

Očištěné, zejména uvnitř (zbavené žáber atd) rybí hlavy dáme vařit do osolené vody. Do dreuhého hrnce dáme vařit mlíčí a jikry,čím víc tim lépe. Na dlouhé nudle nastrouháme celer, petržel a mrkev v poměru 3 : 2 : 1. Zeleninu osmahneme na tuku / máslo,Rama/ a nakonec zaprášíme polohrubou moukou jako na jíšku a ještě osmahneme a necháme stranou trochu zchladnout . Scedíme vývar obereme hlavy a maso dáme do vývaru. Přidáme povařené jikry a mlíčí a vložíme zeleninu,pepř a případně dosolíme. Polévku ještě asi 15 min svaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat