15. října 2010

Cibulové dalamánky

42 g droždí, 1 PL krystalového cukru, 3 dcl vlažné vody, 250 g žitné celozrnné mouky, 250 g hladké pšeničné mouky, 1 dcl olivového oleje, střední cibule, 1 PL drceného kmínu, 2 špetky tymiánu, sůl, pepř, na posypání celý kmín, hrubou sůl
Droždí rozetřeme s krystalovým cukrem na řídkou kašičku, zalijeme 1,5 dl vlažné vody, zaprášíme moukou a necháme kvásek vyběhnout. Přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme polotuhé těsto. Po jeho vykynutí tvarujeme dalamánky, sypeme kmínem a hrubozrnnou solí či jinými semínky dle chuti . Pečeme dozlatova, cca ½ hodiny, ještě horké potřeme slanou vodou

Žádné komentáře:

Okomentovat