11. října 2010

Manchamanteles

paprika červená velká 4 ks, cibule,  česnek 4 stroužek, skořice celá, hřebíček 4, pepř celý 5 zrnka, dobromysl-oregano, tymián, mandle 5, olej, rajče 4 ks, kuře,  voda 400 ml, sůl, petržel zelená, máslo lžíce, banán, ananas 3, mrkev, tykev  

Opečeme a oloupeme papriky (chile ancho) . Zalijeme je horkou vodou a necháme je 20 minut macerovat. Vodu slijeme a použijeme na podlévání.Na suché pánvi, přikryté a za neustáleho potřásání a pohybování  v ní opečeme celou cibuli, česnek, skořici, hřebíček, pepř, mandle, dobromysl a tymián. Vše dáme do mixeru, přidáme papriky a rozmixujeme na pyré.Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme chile pyré a asi 5 minut osmažíme. Na tálu opečeme rajčata, oloupeme je, rozmixujeme a přidáme k chile pyré, zmírníme teplotu a za častého míchání ještě 7 minut povaříme a dáme stranou.V hluboké pánvi nebo kotlíku-casserole rozpálíme olej a porce kuřete opečeme lehce dozlatova. Přidáme vodu z paprik ancho, osolíme a přidáme petrželku. Až se voda začne vařit, zmírníme var a přikryté táhneme 10 minut. Pak přidáme chile pyré a mírně vaříme 15 minut. Mezitím si nakrájíme mrkev a tykev na kostky a přidáme ke kuřeti a dusíme dalších 10 až 15 minut.Na másle dozlatova opečeme plátky ananasu a podélně rozpůlený a na třetiny nakrájený banán, které přidáme chvíli před dokonáním díla.Podáváme s opečenýma baramborama, nebo s rýží, opečenými fazolemi a tortilami.

Žádné komentáře:

Okomentovat