15. října 2010

Crostini po toskánsku

12 krajíčků bílého chleba, 350 g kuřecích jater, 60 g másla, 40 g strouhaného parmezánu, 2 žloutky, mletá skořice, čerstvý tymián, majoránka, citron, sůl
Omytá a očištěná kuřecí játra orestujeme pár minut na pánvi na polovině másla a nakonec je zastříkneme šťávou z poloviny citronu. Osolíme, sejmeme z ohně a necháme vychladnout. Zatím opečeme chléb v troubě.Vychladlá kuřecí játra nakrájíme nadrobno, smícháme v míse se žloutky, se strouhaným parmezánem a hrstkou nasekaných bylinek, vše dobře promícháme a dochutíme špetkou skořice. Krajíčky opečeného chleba potřeme zbývajícím máslem a navršíme na ně připravenou směs. Rozložíme na plech a necháme zapéct asi 5 minut. Okamžitě teplé podáváme, případně ještě pokapeme citrónem.

Žádné komentáře:

Okomentovat