11. října 2010

Pečený losos se zeleným chřestem

losos 2000 g, sůl 30 g, olej stolní 200 g, chřest 1250 g, máslo 250 g, žloutek 6 ks, citron 222 g, sůl 10 g, pepř bílý 1 g, vývar z hovězích kostí 500 g, listové těsto 500 g, citron 555 g, kopr 40 g, brambory 2400 g, mrkev 625 g, máslo 100 g, hrášek 250 g
Filet z lososa osolíme a opečeme na oleji. Žloutky šleháme ve vodní lázni, přidáme máslo, vývar a stále šleháme. Rybí filet trochu přelijeme holandskou omáčkou, ozdobíme zeleným chřestem. Jako přílohu podáváme karotku, hrášek a brambory. Zdobíme máslovou fleuronkou a snítkem kopru.

Žádné komentáře:

Okomentovat