11. října 2010

Rybí polévka bramborová

maso rybí 300 g, voda 1,5 l, cibule 60 g, brambory 300 g, mrkev,  pórek 2 ks, pepř mletý, sůl, máslo 60 g, mouka hladká 40 g, petržel zelená
V osolené vodě vaříme 14 minut rybí maso. To pak z vývaru výjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Mezitím na másle osmažíme drobně nakrájenou cibulku,pridáme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninu, osmahneme,trochu vše podusíme, zaprášíme moukou a podlejeme procezeným vývarem z rybího masa Polévku osolíme, okořeníme a na závěr přidáme brambory a rybí maso. Krátce ještě povaříme. Jednotlivé porce posypeme jemně nakrájenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat