15. října 2010

Skořicové koblížky s jahodami

koblížky : 25 g droždí, 45 g moučkového cukru, 220 ml vlažného mléka, 2 žloutky, 400 g polohrubé mouky, citrón na citrónovou kůru, lžička soli, 100 g skořicového cukr na obalení
ovoce : 500 g jahod (čerstvých nebo mražených), 80 g moučkového cukru, snítka máty
jogurtová pěna : 200 g bílého jogurtu, 250 g rostlinné šlehačky, 50 g moučkového cukru, vanilkový cukr, ½ vanilkového lusku, kůra z jednoho citrónu

Droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, který necháme vykynout. Vykynutý kvásek promícháme se zbylými surovinami (žloutky, mouka, vlažné mléko, citrónová kůra, sůl a cukr) v kypré těstíčko a necháme cca 30 minut vykynout. Po vykynutí vyválíme na 2 cm vysoký plát a kulatou formičkou o průměr cca 4,5 cm vykrajujeme mini koblížky, chvilku je necháme odpočinout a smažíme v oleji z obou stran, krátce necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru.Jahody nakrájíme na kostičky, promícháme s moučkovým cukrem, popřípadě sekanou mátou.Smetanu vyšleháme do tuha společně s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkou, dobře promícháme s jogurtem a necháme vychladit. Na talíř servírujeme kobližky a kopeček jahod s jogurtovou pěnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat