15. října 2010

Španělská tortilla

800 g brambor, 2 velké cibule, 8 vajec, sůl, pepř celý černý čerstvě mletý, 1 l slunečnicového oleje
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi slabé plátky.Nejprve „uvaříme“ brambory v rozpáleném oleji dozlatova, smažíme velmi mírně a zvolna asi 5 minut. Poté vyjmeme a necháme okapat.Stejný postup opakujeme s cibulí.Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme, přidáme brambory a cibuli, zlehka zamícháme. Omeletu vysokou cca 4 cm pečeme pozvolna na rozpálené vyšší pánvi s olejem, cca 10 minut z jedné strany, pak ještě z druhé strany krátce dopečeme.Hotovou tortillu krájíme na trojúhelníky nebo na kostky a jíme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu.

Žádné komentáře:

Okomentovat