11. října 2010

Řezy se svíčkové pošírované v červeném víně

hovězí svíčková 2000 g, olej stolní 200 g, sůl 30 g, pepř mletý 1 g, paprika mletá sladká 5 g, víno červené 200 ml, olej 50 g, mouka 10 g, pepř 1 g, pepř zelený 1 g, koňak 50 ml, vývar z vepřových kostí 150 g, citronová šťáva 100 ml, mrkev 250 g, květák 250 g, brokolice 250 g, máslo 100 g, cukr 20 g, pórek 500 g, bešamel 100 g, sýr eidamský 300 g
Svíčkovou ve dvou kusech okořeníme minutkovou solí a opečeme na plátu. Pečeme anglickým způsobem. Krvavé tournedos pošírujeme v červeném víně. Na oleji cognakem flambujeme červený a zelený pepř. Zasypeme moukou a zalijeme vývarem,ochutíme citr. štávou. Vařené růžičky květáku a brokoli,soudky z mrkve ohřejeme na másle a dochutíme trochou cukru. Lodičky z mladého porku naplníme bechamelem se sýrem a gratinujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat