15. října 2010

Lilkové kapsy

2 velké dlouhé lilky, 250 g mozzarelly, 2 rajčata, snítka bazalky, hrst piniových oříšků, olivový olej, sůl, pepř
Odstraníme stopku z lilku a podélně jej nakrájíme na tenká plátky, cca půl centimetru silné. Je třeba jich vykrájet 16 ks (nepočítáme dva krajní malé plátky – ty ogrilujte zvlášť), na jednu kapsu padnou dva plátky lilku, na jednu porci potom 2 hotové kapsy.Lilek osolíme, opepříme, pokapeme olejem a krátce ogrilujeme. Lilek krásně změkne, takže se nám s ním bude dobře pracovat. Vezmeme dva plátky lilku a položíme je přes sebe křížem, do středu položíme tenké plátky rajčete, mozzarelly, lístek bazalky, piniové oříšky. Konce spodního lilku přeložíme přes náplň, s druhým plátkem lilku zopakujeme totéž. Takto postupně zabalíme všechny kapsy, dáme prohřát na gril, sypeme piniovými oříšky a posekanou bazalkou. Kapsy můžeme pro snadnější manipulaci sepnout špejlí či párátky. 

Žádné komentáře:

Okomentovat