23. srpna 2016

Těstoviny s chřestem s krevetkami

Pro 4 osoby: 250 g chřestu, sůl, 350 g tagliatelle, 150 g pórku, 250 ml smetany, 40 ml noilly prat, kayenský pepř, bílý pepř, 400 g lososa v celku, 200 g krevetek, lžíce sekaného kopru, trocha kopru na ozdobu
Chřest omyjeme, oloupeme, odstraníme konce. Výhonky pokrájíme a vaříme 8 minut v osolené vodě. Scedíme. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme a necháme dobře okapat. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Ze smetany, vermutu, chřestu a pórku uvaříme omáčku. Osolíme, ochutíme kayenským a bílým pepřem. Lososa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Přidáme do omáčky spolu s krevetkami a koprem a krátce povaříme. Těstoviny přelijeme omáčkou a ozdobíme koprem.
Příprava 35 minut, na osobu 670 kcal, 40 g bílkovin, 25 g tuků, 67 g sacharidů 


Žádné komentáře:

Okomentovat