23. srpna 2016

Dušený králík

Pro 4 osoby: rozporcovaný králík, 2 lžíce provensálského koření, 5 lžic olivového oleje, 750 ml bílého vína, 2 cibule, 2 mrkve, pórek, svazek tymiánu, sůl, pepř, palička česneku, 500 g rajčat
Maso omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Bylinky podusíme na lžící oleje. Zalijeme vínem. Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme. Mrkev a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, popřípadě na kolečka. Tymián omyjeme, osušíme a spolu se zeleninou přidáme k vínu. Do marinády králíka přes noc naložíme. Maso vyjmeme z marinády, osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na 4 lžících oleje. Česnek očistíme, oloupeme, stroužky rozpůlíme a přidáme k masu. Dále přidáme nahrubo pokrájená oloupaná rajčata. Přilijeme marinádu a přikryté hodinu dusíme. Nakonec pokrm osolíme a opepříme.
Příprava 30 minut, dušení 60 minut, na osobu 800 kcal, 51 g bílkovin, 35 g tuků, 6 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat