23. srpna 2016

Zapečené brambory se sýrem fontina

Pro 4 osoby: 800 g malých nových brambor, sůl, stroužek česneku, 20 g másla, 2 vejce, 125 g tvarohu, 125 ml zakysané smetany, čerstvě umletý pepř, čerstvé nastrouhaný muškátový oříšek, 150 g italského sýra fontina, trocha petrželky na ozdobu
Brambory dobře omyjeme a vaříme v osolené vodě 20 minut. Necháme částečně sejít páru a poté je oloupeme. Česnek rozpůlíme a vytřeme jím zapékací formu. Tu pak vymažeme máslem a narovnáme do ní brambory. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Oddělíme vejce. Promícháme tvaroh, zakysanou smetanu a žloutky, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Přidáme nastrouhanou fontinu a důkladně promícháme. Vmícháme bílky ušlehané dotuha. Tvarohovou hmotu rozdělíme na brambory. Formu dáme na střední příčku trouby a pokrm zapékáme zhruba 10 minut. Ozdobíme petrželkou a podáváme.
Příprava a zapékání 50 minut, na osobu 430 kcal, 18 g bílkovin, 27 g tuků, 33 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat