24. srpna 2016

Telecí závitky v rajčatovo-smetanové omáčce

Pro 4 osoby: 8 tenkých telecích řízků, svazek šalvěje, sůl, bílý pepř, 75 g parmezánu, 3 lžíce oleje, 75 g šalotky, 1/8 l suchého bílého vína, 100 g žlutých koktejlových rajčat, žloutek, 2 lžíce citronové šťávy, 200 ml smetany ke šlehání, petrželku na ozdobení, párátka
Telecí řízky omyjeme, osušíme a mirně z obou stran naklepeme. Osolíme a opepříme. Šalvěj opereme, lístečky otrháme a několik jich dáme stranou na konečně zdobení. Maso pak lístky obložíme a rovnoměrně posypeme sýrem. Na pánvi rozpálíme olej a závitky na něm ze všech stran opečeme. Oloupeme šalotku, přidáme ji k závitkům a osmahneme. Vše pak podlijeme ¼ l vody a připraveným vínem, přivedeme k varu a 5 minut necháme povařit. Necháme 10 minut odležet. Mezitím rajčata očistíme, omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Rozmícháme žloutek se 4 lžícemi smetany. Zbylou smetanu a nakrájená rajčata přidáme k závitkům a přivedeme k varu. Po minutě sejmeme pánev z plotýnky. Závitky vyjmeme a stále je udržujeme teplé. Omáčku zahustíme žloutkem. Osolíme, opepříme a podle chuti přidáme citronovou šťávu. Závitky s omáčkou upravíme na mísu, ozdobíme šalvěji a petrželkou. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.
Příprava 45 minut, 1 porce 600 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat