24. srpna 2016

Krůtí rolka s bramborami a mrkví

Pro 4 osoby: 1 kg krůtích prsíček, svazek pažitky, sůl, bílý pepř, 75 g anglické slaniny, 1 kg mrkve, 750 g brambor, střední sklenici žampionů, ½ l zeleninového vývaru, ¼ l červeného vína, lžící provensálského koření, majoránku na ozdobení, režnou nit
Maso omyjeme a osušíme. Po délce ostrým nožem nařízneme a rozevřeme. Petrželku s pažitkou opereme, dosucha vytřepeme a na jemno nasekáme. Krůtí prsa osolíme a opepříme, obložíme anglickou slaninou a posypeme bylinkami. Pak krůtí prsa svineme a svážeme režnou nití. Připravené maso vložíme do pekáče. Pečeme v předem vyhřáté troubě 1 ¼ hodiny. Mezitím oloupeme brambory, omyjeme je, osušíme a nakrájíme na kousky. Také mrkev očistíme, omyjeme a rozkrájíme na kolečka. Naložené žampiony necháme okapat na sítu. Připravené brambory, mrkev a žampiony přidáme po 30 minutách pečení k masu do pekáče. Podlijeme vývarem i červeným vínem a dopečeme. 5 minut před koncem pečení maso bohatě posypeme provensálským kořením. Hotový pokrm pak můžeme podle chuti podávat posypaný majoránkou.
Příprava 1 ½ hodiny, 1 porce 650 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat