24. srpna 2016

Švestkové dortíčky

Asi 6 kousků – 300 g mraženého listového těsta., vejce., lžičky jablečného nebo kdoulového želé., moučkový cukr na posypání.,
Obloha – 500 g švestek., 50 g másla., 40 g mandlových tyček nebo lupínku., 2 zarovnané lžíce cukru., špetka skořice.,
Listové těsto necháme zhruba 20 minut rozmrazit. Troubu předehřejeme na 200° C. Plech na pečení opláchneme vodou. Tři plátky listového těsta překrojíme na dva čtverce. Vejce rozšleháme a potřeme okraje čtverců, vnitřek potřeme želé. Zbývajíci plátek těsta nožem nebo rádýlkem podélně nakrájíme na 6 tenkých proužků. Proužky v protisměru stočíme, potřeme je zbylým rozšlehaným vejcem a přilepíme na kraje čtverců. Omyté švestky rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme podélně na plátky, které narovnáme na čtverce. Máslo rozpustíme a potřeme jím švestky. Posypeme mandlovými tyčinkami. Cukr smícháme se skořicí a všechny obložené čtverce stejnoměrně posypeme. Švestkové dortíčky narovnáme na plech v předehřáté troubě pečeme asi 25 minut dozlatova. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Příprava asi 30 minut., pečení 25 minut., kousek asi 400 kcal., 5 g bílkovin., 25 g tuků., 38 g sacharidů.
Tip – Dortíčky vypadají velmi efektně, když je po 10 minutách pečení posypeme asi 30 g surového cukru a pak dopečeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat