22. srpna 2016

Salámové kuře s citronem

Pro 4 osoby – lžíce olivového oleje., ½ lžičky sušeného rozmarýnu., 2 lžíce citronové šťávy., kuře (asi kg)., sůl., pepř., 10 plátků česnekového uherského salámu., 4 lžičky černých oliv., citron (chemicky neošetřený)., 2 snítky čerstvého rozmarýnu.,
Troubu předehřejeme na 175° C. Ohnivzdornou formu pečlivě vymažeme olivovým olejem. Sušený rozmarýn promícháme s doporučeným množstvím citronové šťávy. Kuře omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme papírovým ubrouskem. Zevně i dovnitř vetřeme trochu soli a pepře, poté kuře potřeme citronovým rozmarýnem. Kuře obložíme plátky česnekového salámu a připevníme je kuchyňskou nití. Pečeme v troubě asi 70 minut. Po 50 minutách pečení přidáme ke kuřeti černé olivy. Citron omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Pečené kuře na ně uložíme na mísu a podáváme zdobené rozmarýnem. Předtím odstraníme nit.
Příprava a pečení cca 85 minut, na osobu asi 590 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat