22. srpna 2016

Estragonové kuře se žampiony

Pro 4 osoby – 500 g brambor., 200 g čerstvých žampionů., 100 g anglické slaniny., 2 kuřata (asi po 800 g)., sůl., bílý pepř., 2 snítky čerstvého estragonu., 2 lžíce másla., 450 ml slepičího vývaru (z kostky) nebo kuřecího vývaru., 200 ml suchého bílého vína.,
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1 – 2 cm. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a rozpůlíme. Slaninu nakrájíme na nudličky. Kuřata omyjeme, osušíme, uvnitř i na povrchu potřeme solí a pepřem. Estragon také omyjeme, osušíme a do kuřat vložíme po ½ snítky. Troubu předehřejeme na 180° C. Kuřata opečeme v pekáči ze všech stran na másle dozlatova. Přidáme žampiony a slaninu, podlijeme 200 ml vývaru a 200 ml bílého vína a pečeme v troubě asi 45 minut. Občas podléváme zbývajícím vývarem. Ze zbylého estragonu otrháme lísky a kuřata jimi posypeme. K pokrmu podáváme křupavý bílý chléb.
Příprava a pečení cca 75 minut., na osobu asi 980 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat