22. srpna 2016

Kuře po maďarsku s rýži

Pro 4 osoby – kuře (asi kg)., 1 – 2 lžíce másla., 1 – 2 lžíce ostré směsi na kuře., 200 g rýže., sůl., sladká paprika.,
Troubu předehřejeme na 225° C. Kuře omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme papírovým ubrouskem. Máslo rozpustíme a vmícháme do něho kořenicí směs. Ochuceným máslem potřeme kuře. Položíme na rošt, podsuneme pod něj pečicí plech a zasuneme na prostřední lištu trouby. Pečeme 45 minut. Mezitím uvedeme do varu rýži v asi 500 ml osolené vody. Pak ji přikryjeme a asi 20 minut vaříme na mírném ohni pod bodem varu hotovu rýži pevně upěchujeme do šálku, vyklopíme na talíř a poprášíme paprikou. Můžeme ozdobit petrželkou. Jako přílohu podáváme míchaný salát s nudličkami papriky.
Příprava a pečení cca 65 minut., na osobu asi 500 kalorií.
Tip – Pokud kuře rozpůlíme, zkrátí se doba pečení na 25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat