22. srpna 2016

Paprikové kuře po uhersku

Pro 4 osoby – kuře., 2 lžíce sladké papriky., 2 lžíce hladké mouky., sůl., pepř., 4 lžíce oleje., 4 cibule., 2 stroužky česneku., po červené žluté a zelené paprice., 2 masité rajčata., 100 g uherského salámu., 250 ml červeného vína., 2 lžíce zakysané smetany.,
Kuře omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme. Smícháme papriku, mouku, sůl a pepř a porce obalíme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Po vyjmutí je zabalíme do alobalu a udržujeme v teple. Cibuli a česnek oloupeme a jemně posekáme. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na nudličky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Stejně tak pokrájíme salám. Vše opečeme na vypečeném tuku a zalijeme červeným vínem. Přidáme kuře a dusíme přikryté poklicí 45 minut. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu a 5 minut prohříváme, ale nevaříme. Vhodnou přílohou je rýže s kukuřicí a hlávkový salát.
Příprava a dušení cca 85 minut., na osobu asi 78 kalorií.

Žádné komentáře:

Okomentovat