24. srpna 2016

Malinová srdíčka

16 kousků – 220 g polohrubé mouky., na špičku nože kypřícího prášku., špetka soli., lžíce cukru., 150 g másla., 200 g měkkého tvarohu.,
Obloha – vejce na potření., 250 g hotového vanilkového pudinku., 750 g malin., 4 lžíce meruňkového džemu.,
Prosátou mouku smícháme s kypřicím práškem, cukr se solí a máslo nakrájíme na malé vločky. Vymačkáme tvaroh, přidáme jej k mouce a máslu, smícháme s ostatními přísadami, případně přidáme trochu vody. Zpracované těsto uložíme nejméně na 60 minut do chladničky. Ze dvou třetin těsta vyválíme na pomoučeném vále zhruba 1 a ½ cm silnou placku. Pomocí formičky vypíchámé 16 srdíček nebo si připravíme šablonu ve tvaru srdce a srdíčka vykrojíme rádýlkem. Jednotlivá srdíčka narovnáme na plech vyložený papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 200° C. Žlutek oddělíme od bílku. Bílkem potřeme okraje srdíček. Ze zbylého těsta vyválíme tenký váleček a použijeme jej jako okraje srdíček. Potřeme žloutkem. Pečeme asi 13 minut. Na vychladlá srdíčka rozdělíme pudink a jemně do něj vtlačíme přebrané, omyté a okapané maliny. Džem rozředíme lžící horké vody a potřeme jím maliny a okraje srdíček.
Příprava asi 60 minut., chlazení asi 60 minut., pečení asi 13 minut., kousek asi 180 kcal., 2 g bílkovin., 9 g tuků., 22 g sacharidů.
Tip – Dobrá křupavá srdíčka připravíme pokud pro základ použijeme hotové listové těsto. Zkrátíme si tak i čas přípravy, protože odpadá doba chlazení. Při zdobení postupujeme stejně jako u uvedeného receptu. Na 16 malinových srdíček potřebujeme zhruba 450 g listového těsta. 

Žádné komentáře:

Okomentovat