23. srpna 2016

Kuřecí zeleninový špíz

Pro 4 osoby: 600 g kuřecích prsíček, 2 stroužky česneku, 8 lžic oleje, 3 lžíce citronové šťávy, lžička kari, 2 velké mrkve, červená a zelená paprika, 3 cibule, 12 tenkých plátků slaniny, sůl, pepř, 8 kovových špízů, dílky citronu na ozdobu
Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na 24 kostek. Česnek oloupeme, posekáme, promícháme s olejem, citronovou šťávou a kari. Přidáme kostky masa a přikryté necháme 60 minut marinovat. Mrkev oloupeme, šikmo nakrájíme na kolečka a 3 cm povaříme. Papriky očistíme a nahrubo pokrájíme. Cibuli rozkrájíme na osminky. Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Každou kostku obalíme ½ plátku slaniny. Na špízy střídavě napíchneme 3 kostky masa a zeleninu. Výrazně okořeníme. Rozehřejeme zbylý olej a špízy na něm za častého obracení a potíraní marinádou 10 minut opékáme. Podáváme s citronem.
Příprava a marinování 90 minut, na osobu 690 kcal, 35 g bílkovin, 50 g tuků, 9 g sacharidů 

Žádné komentáře:

Okomentovat