23. srpna 2016

Kuřecí prsíčka s roketovým salátem

Pro 4 osoby: salát roketa, 500 g koktejlových rajčat, 500 g kuřecích řízků, lžíce hladké mouky, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, stroužek česneku, 3 lžíce balzámového octa, 5 lžic olivového oleje, špetka cukru, lžíce zrnek cukru, lžíce zrnek zeleného pepře, 50 g parmazánu
Roketu zbavíme silných stonků, omyjeme, osušíme a rozdělíme na 4 talíře. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a rozložíme na roketu. Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a obalíme je v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opečeme. Vyjmeme z pánve, osolíme a opepříme a udržujeme v teple. Česnek oloupeme a posekáme. Do vychladlé vypečené šťávy vmícháme 2 lžíce horké vody, ocet, olej, cukr a česnek. Přidáme okapaná zrnka zeleného pepře. Vlahé kuřecí nudličky rozdělíme na talíře s roketou a rajčaty a pokapeme zálivkou. Na pokrm nastrouháme parmazán a ihned podáváme.
Příprava 35 minut, na osobu 430 kcal, 32 g bílkovin, 30 g tuků, 5 g sacharidů

Žádné komentáře:

Okomentovat