22. srpna 2016

Kuřecí ragú s avokádovou omáčkou

Pro 4 osoby: kuře (asi 1,3 kg), sůl, pepř, 300 g mraženého špenátu, 2 stroužky česneku, cibule, lžíce olivového oleje, krajíček toastového chleba, 50 g mletých mandlí, 40 g másla, 40 g mouky, 500 ml kuřecího vývaru, 2 lžíce plnotučné hořčice, několik plátků citronu
Kuřecí řízky omyjeme a osušíme. Pokrájíme na nudličky a na oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Přidáme očištěné a rozčtvrcené žampiony a opečeme. Po 2 minutách vmícháme bílé víno, osolíme a opepříme a přibližně 5 minut podusíme. Avokáda rozpůlíme a vypeckujeme. Dužinu vydlabeme lžíci a v míse najemno rozmačkáme vidličkou. Pyré vmícháme do pokrájeného masa spolu s citronovou šťávou a zakysanou smetanou a necháme přejít varem. Podáváme s divokou a dlouhozrnnou rýži, ozdobené citronem a mátou.
Příprava cca 30 minut, na osobu 770 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat